Winkelwagen

Mini Cart

21
MRT '23
Geschreven door: Britt

Bruiloft jurken voor gasten

Een bruiloft is een bijzondere gelegenheid waarbij iedereen er op zijn best uit wil zien. Een mooie aanleiding dus om jezelf te trakteren op een stijlvolle outfit. Maar het kiezen van de juiste jurk kan ook als gast best een uitdaging zijn. In het blog hieronder lees je alle do’s en dont’s bij het kiezen van een bruiloft jurk.

De juiste outfit voor een bruiloft kiezen is afhankelijk van de wensen van het bruidspaar. Soms kan er een dresscode zijn als black tie, cocktail of summer chic. Het is dan altijd het beste om je outfit af te stemmen op deze wensen, zodat je niet uit de toon valt. Gelukkig kan je bij LUTZ voor elke gelegenheid iets passends vinden.

Do’s & Dont’s van jurken voor bruiloftsgasten

Kleuren
Vooraf is het goed om te weten dat niet alle kleuren worden getolereerd. Zo is het not-done om wit, crème en andere kleuren die teveel op een bruidsjurk lijken te dragen. Vermijd dus een kleur die in strijd is met de bruid, het is immers haar dag om te stralen.

Pasvorm
Kies voor een jurk die je figuur flatteert en waarin je je comfortabel voelt. Een goede pasvorm is belangrijk, zodat je je de hele dag op je gemak voelt. Heb je brede heupen en smalle schouders? Dan kan een A-lijn jurk of een uitlopende rok je figuur in balans brengen. Heb je een zandloper figuur? Dan is een jurk een getailleerde pasvorm ideaal om je vrouwelijke vormen te benadrukken. Let eveneens op de lengte van een jurk. Een te lange jurk kan je korter doen lijken, terwijl een te korte jurk ongepast kan zijn.

Weer en locatie
Het weer en de locatie kunnen van invloed zijn op jouw keuze. Voor een bruiloft in de zomer kies je namelijk eerder voor een luchtige jurk van een ademende stof zoals katoen of linnen. Vermijd synthetische stoffen zoals polyester, omdat deze je huid kunnen laten zweten. Als het gaat om trends, zien we veel neutrale tinten en vrolijke prints. Ook zijn ruches populair. Verder kun je spelen met asymmetrische vormen en de mouwlengte van je jurk.

Favorieten van dit seizoen

1. Luchtige maxi-jurk

Een lange jurk is niet alleen stijlvol, maar ook praktisch. Tijdens het warme weer houd de jurk je koel terwijl het er toch chic uitziet. Kies voor een stof die licht en luchtig is, zoals chiffon of zijde. Blote schouders zijn een vrouwelijke optie, maar mocht de dresscode formeel zijn kun je beter kiezen voor lange mouwen.

2. Klassiek en stijlvol

Een midi-jurk is over het algemeen geschikt voor alle gelegenheden. De lengte van de jurk zorgt namelijk voor een chique uitstraling. Denk aan een tijdloze stijl als a-lijn, wikkeljurk of een effen kleur om jouw outfit goed te verfijnen. Kies wel altijd voor pasvorm die je figuur flatteert en bij je lichaam past.

3. Linnen jurk

Linnen jurken zijn een geweldige optie voor een bruiloft, vooral als de ceremonie buiten of in het buitenland plaatsvind. Linnen is een ademende stof die koel en comfortabel blijft. Linnen jurken zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, van tuniekjurken tot aan maxi-jurken. Versterk je outfit met mooie accessoires, zodat je outfit niet te casual is voor de gelegenheid.

4. Cocktail dress

Cocktailjurken zijn vaak korter dan avondjurken, maar moeten wel voldoen aan lengte-eisen voor bruiloften. Zorg voor een elegante lengte boven de knie en kies voor stijlvolle stoffen als katoen, satijn en kant. Deze feestelijke jurk is natuurlijk niet compleet zonder een clutch, hakken en sieraden.

Combinatietips: maak jouw bruiloftjurk compleet

Combineer je bruiloftjurk met de juiste accessoires om je outfit compleet te maken. Wees niet overrated als het gaat om accessoires, maar probeer wel een beetje uit te pakken. Als je een neutrale jurk draagt combineer je deze met kleurrijke accessoires om wat kleur toe te voegen. Denk bijvoorbeeld aan statement oorbellen of een felgekleurde clutch. Een vrolijke jurk kun je het beste combineren met neutrale accessoires om je look te balanceren. Een paar hakken in nude tinten of een subtiele ketting zijn dan goede opties om je outfit af te maken.

Bruiloftsoutfit voor heren

Het vinden van de mooiste bruiloftsoutfit is gemakkelijk bij LUTZ. Zo is er voor heren ook een speciale maatwerkservice. Wij helpen je graag om een pak op maat samen te stellen, waarin je als zelfverzekerde en stijlvolle gast naar de bruiloft kan. Experts helpen jou graag op het gebied van stoffen, kleuren en pasvormen. Samen zorgen we ervoor dat het pak aansluit bij jouw wensen en het thema van de bruiloft. Ontdek hier meer over de mogelijkheden.

Heb jij binnenkort een bruiloft op de planning staan en ben je als gast óf als bruidegom nog op zoek naar de ideale outfit? We got you! Bekijk nu het aanbod online of kom langs in onze winkel voor alle mogelijkheden voor gasten en onze trouwpakken op maat.