Winkelwagen

Mini Cart

Over Lutz

OUR STORY

Op 20 minuten rijden van de Zuidas, de Dom en het Gooi ontdek je, met uitzicht op de Vinkeveense plassen, het familiebedrijf LUTZ. Op meer dan 1000 m2 winkeloppervlakte presenteert LUTZ in Vinkeveen een breed assortiment aan internationale topmerken voor dames en heren.

Het verhaal van de familie Lutz begint in 1904 als Herman Lutz aan Herenweg 45 in Vinkeveen een manufacturenwinkel begint. Zijn zoon Clemens neemt de zaak over en daarna doet Henk hetzelfde.

Het bedrijf wordt inmiddels geleid door de 4e generatie Lutz. Samen met haar man Jasper Verhoek staat Hanneke Lutz-Verhoek aan het roer in dit inspirerende familiebedrijf. Samen met het team houden ze LUTZ voor iedereen uitdagend. En ‘springlevend’ voor misschien wel een volgende generatie Lutz? De tijd zal het leren.

Onze winkel

Bij LUTZ word je geïnspireerd door zowel de vernieuwde winkel als de mooie collectie. Een ruim assortiment aan toonaangevende merken uit modehoofdsteden als Milaan, Parijs en Copenhagen. Van casual laid back tot high-end zakelijke kleding en van trendy jeans tot elegante looks. Een bijzondere merkenmix waar een modeliefhebber als jij blij van wordt. Onze stijladviseurs bieden persoonlijke aandacht en omarmen ieders persoonlijke stijl. Hierdoor weet je dat je na een heerlijke cappuccino zelfverzekerd en in een fantastische outfit de deur uitloopt.

Het verfijnde van de winkel vertalen we door naar LUTZ.nl. In 2012 hebben we onze webshop gelanceerd en deze is uitgegroeid tot een onmisbare factor. Op LUTZ.nl is de gehele collectie te vinden en bieden we naast een grote inspiratiebron alle gemakken, zoals een snelle bezorgservice, uitstekende klantenservice en een vriendelijk ruil- en retourbeleid. Zo kunnen we klanten niet alleen in de winkel, maar ook online een echte LUTZ-experience bieden.

Bij alles wat we doen, geloven we in persoonlijke service. We geloven in aandacht voor onze klant. We bieden persoonlijke service door te kijken en te luisteren naar onze klant. En we verkopen toevallig ook geweldige kleding. Dát is de filosofie van LUTZ.

We zijn trots op ons uitgebreide assortiment aan kleding, schoenen en accessoires, maar we begrijpen ook dat elke klant uniek is. We bieden daarom elke klant een luisterend oor en doen er alles aan om ieders wensen en behoeften te begrijpen. Dit onderscheidt ons niet alleen van anderen, maar hierdoor is LUTZ ook een plek waar klanten zich welkom en gewaardeerd voelen.

Modespecialist sinds 1904

Op 1 mei 1904 opent Herman Lutz een manufacturenwinkel op de huidige locatie van LUTZ. Een dorpswinkel waarin menig dorpeling iets kan vinden. In de jaren ’70 werd de winkel verbouwd om meer ruimte te bieden aan een uitgebreidere dames- en herencollectie van het hogere segment. Sindsdien weet elke generatie Lutz nieuwe plannen te creëren en de onderneming te laten groeien. Anno 2023 staat LUTZ zowel fysiek als online aan de top.

LUTZ straalt gezamenlijke ambitie en gedrevenheid uit. Onlosmakelijk verbonden met de historie van toen, maar met het professioneel vakmanschap van nu, gedreven vanuit een visie die resultaat oplevert.

Het LUTZ team

Het LUTZ team is oprecht, gepassioneerd en echt met hun vak bezig. Een gezellige groep van meer dan 30 medewerkers met diverse functies die elkaar versterken. Met elkaar bieden we de beste service in de winkel en online.