Winkelwagen

Mini Cart

12
JULI '23
Geschreven door: Britt

Dresscode Summer Chic

In het zomerseizoen staan er allerlei leuke activiteiten op de planning en daar horen natuurlijk mooie outfits bij. Als je op zoek bent naar inspiratie voor wat je deze zomer moet dragen, dan is de dresscode ‘’Summer Chic’’ jouw ultieme fashion guide. Lees in het blog hieronder onze tips.

Wat is de dresscode Summer Chic?

Summer Chic is een zomerse dresscode met een elegante twist. Het is daarom een gebruikelijke dresscode voor feestelijke gelegenheden in de zon, maar dankzij de veelzijdige elementen kun je met deze dresscode werkelijk alle kanten op.

Summer Chic voor dames

1. Kies voor luchtige en zwierige stoffen met een niet te casual uiterlijk. Linnen en katoen hebben een zomers karakter en worden daardoor vaak gekozen. Bovendien zijn deze stoffen ademend, dus perfect tijdens warm weer.

2. Qua kleur is er geen leidraad in deze kledingstijl. Wel zie je dat zomerkleding vaak met lichte kleuren wordt geassocieerd. Voor dames die graag iets meer uitpakken is een bloemenprint een goede keuze.

3. Jurken zijn een echte essential binnen deze dresscode. Er zijn talloze varianten mogelijk, van zwierige maxi-jurken tot aan een meer formele midi-jurk. Kies voor een jurk met een speciaal detail om de look compleet te maken.

4. Accessoires zijn een belangrijk onderdeel in deze dresscode voor dames. Een zonnebril van Isabel Marant of een hoed beschermen je gezicht niet alleen tegen de zon, maar geven je outfit ook net dat beetje extra. Mooie sieraden zijn ook een perfecte toevoeging. Houd het echter wel subtiel om de look niet te overweldigend te maken.

5. Kies je voor comfortabele schoenen die er netjes uitzien. Laat daarom je hoge hakken thuis en ga voor sleehakken waar je de hele dag op kunt lopen. Sandalen met een hak zijn ook een geweldige keuze, omdat ze net een beetje elegantie toevoegen. Vergeet zeker niet te kijken bij het merk Ancient Greek, want deze subtiele slippertjes passen ook perfect bij deze dresscode.

Summer chic voor heren

1. Het is belangrijk om niet in een korte broek of met slippers te verschijnen. Onthoud de dresscode is elegant, dus kies liever voor een nette pantalon met een linnen overhemd. De kracht is om een gekleed item met een casual item te combineren, zo creëer je een look die altijd binnen de Summer Chic dresscode past.

2. Lichte en ademende materialen zijn een must. Kies voor linnen of katoen en vermijd zware stoffen, want deze zijn te warm in de zomer.

3. Wit is een klassieke keuze, maar ook veel neutrale tinten zijn een prachtig om te dragen. Wil je liever iets meer kleur in je outfit? Kies dan voor tinten zoals lichtblauw of lichtgroen. Laat drukke prints vooral in de kledingkast hangen.

4. Qua schoenen zijn er verschillende opties om de perfecte look te creëren. Onze voorkeur gaat uit naar een paar stijlvolle loafers van Santoni. Voor een meer casual look zijn espadrilles ook een mooie keuze.

5. Accessoires mogen niet ontbreken! Met een lichte sjaal of een mooie ceintuur geef je jouw outfit een extra touch. Draag zeker geen zware sieraden, want dit leidt teveel af van je outfit.

Kortom, ‘’Summer Chic’’ is casual, maar toch met een nette uitstraling. Kies niet voor een te formele outfit, want deze dresscode draait om zomer en gezelligheid. Door een persoonlijke stijl toe toevoegen bij het samenstellen van je outfit, maak je van elke look een succes.